Dragi nastavnici, učenici i saradnici,

Evo nas na početku školske godine, spremni da započnemo novo zajedničko putovanje i nastavimo sa povezivanjem 357 srednjih škola širom Srbije koje čine našu mrežu. 

U kofere smo spakovali planove, alate, kompetencije, maštu i volju, i uzdamo se u putničku sreću da će nam ovogodišnje putovanje omogućiti susrete uživo! 

Iz planova za školsku 2021/2022. godinu izdvajamo sledeće aktivnosti:

 • Nacionalna konferencija nastavnika koji sprovode programe Dostignuća mladih (2-4. oktobar, Vrnjačka Banja)
 • Šest regionalnih takmičenja Poslovni izazov (Leskovac, Čačak, Zaječar, Kragujevac, Novi Sad i Beograd)
 • Nacionalno finale takmičenja Poslovni izazov (Beograd, 1-2. februar 2022. godine)
 • Izazov specijal (onlajn, 15. decembar)
 • Poslovni izazov zapadnog Balkana (Sarajevo, april 2022. godine)
 • Pet regionalnih takmičenja učeničkih kompanija (Niš, Beograd, Novi Sad, Kragujevac)
 • Evropsko takmičenje najboljih učeničkih kompanija (Nacionalni pobednik predstavljaće Srbiju na takmičenju u Estoniji, u julu 2022. godine)
 • Nacionalno takmičenje za program Titan 
 • Konkurs u okviru programa Poslovna etika
 • Uključivanje u program GirlsGoCircular (više informacija možete pogledati //ovde//). 
 • Treninzi za nastavnike i obuke novih nastavnika (u Katalogu stalnog stručnog usavršavanja, obuka Dostignuća mladih u Srbiji – DMuS nalazi se pod rednim brojem 393; opis obuke pogledati /ovde/).

Detaljan kalendar aktivnosti možete pratiti na ovde, našem sajtu www.ja-serbia.org, kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram Youtube profiluInformacije o eventualnoj izmeni datuma ili načina sprovođenja aktivnosti dobićete putem mejla.

Za učeničke kompanije reigstracije su kao i do sada, putem nastavničkog profila na platformi http://ucenickakompanija.rs/ukoliko ste zaboravili šifru ili ne možete da pristupite profilu, pišite Marku Stankoviću na marko.stankovic@ja-serbia.org i on će vam pomoći da pristupite nalogu. Ako prvi put registrujete učeničku kompaniju ili ste zaboravili kako izgleda proces registracije – kontaktirajte nas za uputstva!

Mi smo i dalje smo na istoj adresi u Vojvode Hrvoja 28 u Beogradu, a možete nas kontaktirati putem mejla i telefona 011 3287 701. Kao i do sada, na raspolaganju smo vam svakog radnog dana od 9 do 17h. 

Za sam kraj ovog mejla želimo da podelimo sa vama link na kojem se nalaze kratki filmovi svih 20 finalista koji su u junu učestvovali na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje je održano onlajn. U opisu videa je spisak kompanija sa opisima kako biste što lakše pristupili videu koji želite da pogledate – a mi vam preporučujemo sve ? . 

Radujemo se novim druženjima s nadom da će ona biti po našoj meri!

Vaš tim Dostignuća mladih u Srbiji