Sprovođenje programa Učenička kompanija u značajnoj meri zavisi od motivacije nastavnika mentora koji najčešće ne dolaze iz ekonomske struke i zato im je potrebno pružati kontinuiranu podršku u sticanju znanja i veština iz oblasti ekonomije, finansija, preduzetništva, kao i digitalnog opismenjavanja.

Obuke se sprovode prema Pravilniku za stručno usavršavanje nastavnika Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja prema kojem obuka može da ima najviše 30 registrovanih učesnika. Učesnici rade na razvoju preduzetničkih veština i prolaze obuke za programe koji se sprovode u okviru organizacije Dostignuća mladih: Titan (onlajn simulacija vođenja preduzeća), Biznis etika, Učenička kompanija i Socijalno preduzetništvo.

Treneri na obukama su nastavnici srednjih škola sa višegodišnjim iskustvom sprovođenja programa preduzetničkog obrazovanja.

Obuka za srednje škole Dostignuća mladih u Srbiji – DMuS, nalazi se u Katalogu stalnog stručnog usavršavanja nastavnika pod rednim brojem 1114 i akreditovana je sa 24 boda.

Ukoliko želite da pohađate obuku za sprovođenje programa Dostignuća mladih, molimo vas da se obratite Kseniji Milić na ksenija.milic@ja-serbia.org ili na broj telefona 011 3287 701