Obrazovni program Dostignuća mladih u Srbiji pruža učenicima priliku da kroz mnoštvo praktičnih aktivnosti i uz podršku nastavnika-mentora i biznis volontera, steknu upravljačke i organizacione veštine, sposobnost timskog rada i saradnje kao i da ojačaju karijerne ambicije.

Nastava se tokom cele školske godine odvija kroz 6 predmeta u srednjim i 6 predmeta u osnovnim školama, uz upotrebu specijalno dizajniranih udžbenika, kompjuterskih programa i simulacija verifikovanih od svetske organizacije Junior Achievement, prilagođenih uzrastu i interesovanjima učenika i usklađeni sa savremenim trendovima u oblasti ekonomije i finansija.


Fokus programa je na:

  • Preduzetništvu
  • Iskustvenom učenju
  • Razvijanju veština koje doprinose zapošljivosti
  • Ekonomskoj i finansijskoj pismenosti
  • Podsticanju inovativnosti i kreativnosti kod učenika

Programi preduzetničkog obrazovanja besplatni su kako za učenike tako i za nastavnike, i odvijaju se preko cele godine. Pored teorijske nastave, tokom godine za srpske đake realizuje se između 15 i 20 takmičenja i sajmova, lokalnog, nacionalnog i međunarodnog karaktera. 

Implementacija programa obavlja se uz pomoć nastavnika koji su obučeni kroz seminare, sertifikovane od strane Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije, i poslovnog sektora koji je u prilici da kroz mentorstvo, predavanja i učešće na takmičenjima, aktivno učestvuje u procesu obrazovanja mladih. 

Sa ciljem dodatnog usavršavanja nastavnika koji su uključeni u program i jačanja njihovih kompetencija, svake godine Dostignuća mladih realizuje Konferenciju nastavnika na kojoj se predstavljaju novi elementi, programi i dogadjaji koji će biti organizovani tokom godine i sprovode dodatne obuke iz oblasti vezanih za preduzetništvo, ekonomiju i marketing.