Programi za osnovne škole izvode se u trajanju od 5-6 nedelja u toku školske godine i namenjeni su uzrastu od 5 do 11 godina. Svaki čas baziran je na praktičnoj aktivnosti prilagođenoj uzrastu, a učenici se upoznaju sa osnovnim ekonomskim pojmovima, različitim ulogama u zajednici, uče da razlikuju želje od potreba – sve to kroz druženje i timski rad. 

Naziv programaUzrast učenikaTrajanje
Mi5-6 godina5 nedelja (ukupno 10h)
Naša porodica6-7 godina5 nedelja (ukupno 10h)
Naša zajednica7-8 godina5 nedelja (ukupno 10h)
Naš grad8-9 godina5 nedelja (ukupno 10h)
Naš region9-10 godina5 nedelja (ukupno 10h)
Naša država10-11 godina6 nedelja (ukupno 12h)

Mi

Ovaj program pomaže učenicima u razumevanju ekonomske uloge pojedinaca. Koristi se tehnika čitanja priča uz mnoštvo praktičnih aktivnosti kako bi učenici shvatili šta znači pomagati, raditi, zarađivati i štedeti. 

Naša porodica

Naša porodica se bavi ulogom porodice u lokalnoj ekonomiji. Program naglašava uloge koje pojedinci imaju u lokalnoj ekonomiji i angažuje učenike u aktivnostima koje se tiču potreba, želja, poslova, veština, sredstava i međuzavisnih odnosa.

Naša zajednica

Naša zajednica istražuje međuzavisne odnose zaposlenih u zajednici. Kroz aktivno učenje, učenici saznaju o radnicima, poslovima  koje oni obavljaju, zašto su radnici plaćeni za svoj posao, šta su porezi, kako se oni koriste i gde se može štedeti novac. Kroz program se ispituju odgovornosti i ekonomske šanse dostupne unutar zajednice.  

Naš grad

Program Naš grad pojašnjava učenicima ekonomski razvoj, lokalne biznise i mogućnosti za karijere. Proučavaju se razne vrste poslova, veštine koje su ljudima neophodne kako bi izgradili karijere, kao i načini na koje poslovna zajednica doprinosi razvoju grada. Učenici prave zgrade od papira, mape grada, pišu novinske članke, planiraju otvaranje sopstvenih restorana i ispituju važnost banaka.

Naš region 

Program Naš region uvodi učenike u veze između prirodnih, ljudskih i kapitalnih resursa  koji se nalaze u različitim regionima Srbije. Na časovima se proučava regionalni biznis koji proizvodi robu i pruža usluge potrošačima. Odakle dolaze proizvodi koji se mogu naći u prodavnicama? Ko uzgaja voće i povrće? Koji su načini dostave? Naš region predstavlja ekonomske izvore koji se mogu pronaći u regionalnim ekonomijama.  

Naša država

Naša država obezbeđuje praktične informacije o potrebama tržišta rada za različitim kadrovima, uključujući i visoko tražene poslove. Ovaj program objašnjava koncept globalizacije biznisa i neophodnost razvijanja preduzetničkog duha kako bi se došlo do uspešne karijere. Naša država proučava poslovne procese i ekonomska pitanja u Srbiji.