Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji poziva vas da i u ovoj školskoj godini učestvujete na jednom od 6 regionalnih takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov“ koje finansijski podržavaju

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Američka agencija za međunarodni razvoj USAID

i

UniCredit banka.

Takmičenja će biti održana u:

 

LESKOVCU  (17. oktobar) – za učenike škola sa teritorije jugoistočne Srbije

ZAJEČARU (14. novembar) – za učenike škola sa teritorije istočne Srbije

ČAČKU   (21. novembar)  – za učenike škola sa teritorije jugozapadne Srbije

KRAGUJEVCU (29. novembar) – za učenike škola sa teritorije centralne Srbije

NOVOM SADU  (12. decembar) – za učenike škola sa teritorije Vojvodine

BEOGRADU  (21. decembar) – za učenike škola sa teritorije Beograda, Smedereva, Valjeva, Pančeva i Šapca

 

Tri prvoplasirana tima sa svakog od regionalnih takmičenja učestvovaće na Nacionalnom finalu u Beogradu (22-23. januar 2019. godine), a nacionalni pobednici će imati priliku da se takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske na trodnevnom Poslovnom izazovu zapadnog Balkana koji će od 13. do 15. aprila 2019. godine biti održan u Crnoj Gori.

 

O takmičenju…

Poslovni izazov (u trajanju od 9 do 19h) okuplja 100 srednjoškolaca iz različitih škola koji se dele u timove od po 4-5 učenika (ne takmiči se škola protiv škole, već timovi). Tokom određenog vremenskog perioda (nekoliko sati) timovi osmišljavaju biznis plan kao odgovor na Izazov koji im postavlja domaćin takmičenja. Svaki tim ima laptop i pristup internetu, kao i  biznis volontera iz realnog biznis sveta, koji je tu da svom timu pomogne savetima, predlozima, iskustvom, ali ne i da radi umesto tima. Na kraju dana, timovi izlaze pred stručni žiri i drže prezentacije. Tri prvoplasirana tima dobijaju nagrade i plasiraju se na sledeće nivoe takmičenja.

 

Takmičenja „Poslovni izazov“ pokrenuta su sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.

 

Za sve dodatne informacije, možete nam se obratiti na broj telefona 011 3287 701, ili putem mejla nenad.pantovic@ja-serbia.org