Takmičenje u pisanju eseja na zadatu etičku dilemu za sve učenike koji učestvuju u programu Poslovna etika (Business Ethics) otvoreno je od 3. aprila do 8. maja 2023. godine.

Zadatak je napisati esej od minimum 500 reči (ne manje od jedne A4 strane) u kojem učenici analiziraju situaciju postavljene etičke dileme i iznose svoj kritički stav.

Tekst dileme možete preuzeti OVDE, a uputstvo za pisanje i kriterijumi za vrednovanje se nalaze OVDE

Pravo učešća na konkursu imaju svi srednjoškolci koji pohađaju programe Dostignuća mladih u Srbiji. Formular za učešće možete pronaći OVDE, a popunjen formular i sastav potrebno je poslati na elektronsku adresu marko.stankovic@ja-serbia.org najkasnije do ponedeljka, 8. maja 2023. godine. 

Svaki učesnik takmičenja ima pravo da pošalje samo jedan sastav, dok je nastavnik u mogućnosti da prijavi najviše tri učenika

Radove i eventualna pitanja možete poslati na adresu: marko.stankovic@ja-serbia.org

Ime pobednika ovog takmičenja biće objavljeno 18. maja na našem web sajtu i društvenim mrežama, a nagrada će biti uručena 23. maja u okviru godišnje ceremonije organizacije Dostignuća mladih.

Svim učenicima koji se prijave na konkurs želimo mnogo sreće!

Program Poslovna etika izučava etičko donošenje odluka i predstavlja pripremu za zapošljavanje i učešće na globalnom tržištu. Učenici saznaju kako da prepoznaju i analiziraju teoriju, terminologiju i koncepte, primene veštine i procene etičko donošenje odluka. Izučavaju uverenja, etički kodeks, etiku zaposlenih, etiku u odnosu na pravila, organizacionu i ličnu etiku kao i teorije o društvenoj odgovornosti. Cilj programa je razvijanje veština analize informacija, kategorizacije podataka, donošenje odluka, usmene i pismene komunikacije, javnog nastupa, čitanja radi razumevanja i razumevanja potrebe za uzajamnim poštovanjem.