Pobednici konkursa za osnivanje i opremanje Klubova za inovacije su UG “Edukativni centar” u Kruševcu i Obrazovno-vaspitni centar “Braća Nedić” u Osečini. Čestitamo!

Konkurs je raspisala oragnizacija Dostignuća mladih u Srbiji. Vrednost opremanja svakog Kluba za inovacije je 400 000 dinara.

Svrha Kluba za inovacije je da informiše, obrazuje i inspiriše mlade da stvaraju inovativna rešenja u oblasti tehnologije, nauke, ekologije i društvenih inovacija. Uspešan Klub za inovacije podržava kulturu koja se zasniva na inovacijama, a to znači podsticanje istraživanja i prepoznavanje neuspeha kao važnog elementa učenja; jer prepoznavanje neuspeha često vodi ka novim rešenjima.

Klubovi u Kruševcu i Osečini biće opremljeni savremenom digitalnom opremom koja će omogućiti mladim ljudima da se okupljaju, pokreću inicijative i sarađuju.

U okviru Klubova za inovacije, čiji rad podržava UNICEF Srbija, organizovaće se radionice, obuke, predavanja, kursevi, vršnjačka mentorstva, takmičenja, kao i ostali događaji koji okupljaju mlade ljude i omogućavaju im da se angažuju u svojoj zajednici. Uloga Kluba za inovacije je da organizuje dodatnu podršku mladima za njihove ideje i inicijative, a to će im biti omogućeno uz dodatnu mentorsku podršku ljudi koji dolaze iz različitih oblasti i uz stručno vođstvo osoba koje u Klubu rade.