Sjajne vesti krajem avgusta došle su nam iz Litvanije sa JA Alumni konferencije na kojoj je Alumni klub Dostignuća mladih u Srbiji nagrađen za najveći broj volonterskih aktivnosti i događaja u prethodnoj školskoj godini.

JA Alumni konferencija godišnji je događaj koji organizuje JA Alumni Europe a ove godine je u Viljnusu okupila predstavnike 27 alumni klubova iz čitave Evrope. Pored brojnih panela na kojima se predstavljaju uspešne priče nekadašnjih polaznika Junior Achievement programa, konferencija je mesto održavanja konstruktivnih sastanaka mladih alumni lidera. Centralni deo svakako je svečana dodela nagrada najuspešnijim alumni klubovima među kojima je ove godine bio i Alumni klub Dostignuća mladih u Srbiji.

Srbiju su na konferenciji predstavljali Dejan Marković, jedan od osnivača našeg alumni kluba i Anđela Đokić, nekadašnja Nacionalna koordinatorka kluba a sadašnja projektna asistentkinja u našoj kancelariji.

Alumni klub Dostignuća mladih – JA Alumni Serbia – predstavlja zajednicu mladih entuzijasta koji su ostali u kontaktu sa programima Dostignuća mladih  nakon završetka srednje škole. Alumni klub osnovan je još 2009. godine i ima za cilj da inspiriše, motiviše i ohrabruje učenike uključene u preduzetničke programe Dostignuća mladih u Srbiji, usmeravajući ih na put pravljenja veze između školskog, studentskog i poslovnog života.

“Ponosni smo što je ovo odlikovanje došlo u ruke Alumni kluba Dostignuća mladih u Srbiji. Odličja poput ovog nam daju podstrek da nastavimo na istom nivou i da budemo još bolji u onome što radimo. Veliko hvala svim alumnistima koji su doprineli da osvojimo nagradu za volontiranje i dovedemo Srbiju do nivoa srebrne nacije. Ponosni smo što naša mreža poseduje toliko mladih i ambicioznih ljudi koji su spremni da menjaju budućnost.” rekao je Nemanja Milovanović, Nacionalni koordinator Alumni kluba Dostignuća mladih u Srbiji.

Čestitamo svim alumnistima!