Prijavljivanje za Nacionalno takmičenje u simulaciji Titan je počelo!

 

Ukoliko niste upoznati sa programom, Titan predstavlja interaktivnu kompjutersku simulaciju u kojoj se donose kritične ekonomske i menadžment odluke. Kroz simuliranu konkurentsku situaciju na tržištu, timovi srednjoškolaca stavljaju se u ulogu preduzeća koja donose određene poslovne odluke: određuju cene svojih proizvoda, nivo proizvodnje, budžete za marketing, istraživanje i razvoj, i određuju koliko će da investiraju u proširenje kapaciteta. Sve odluke se unose u onlajn računarski program koji, polazeći od ugrađenih parametara, formuliše izveštaje o stanju na tržištu i poziciju svakog od rivalskih timova‐preduzeća. Cilj ove simulacije je da se u okviru strateške kompjuterske igre ostvare najveći mogući profiti, prodaja i tržišno učešće, a da se sami učenici upoznaju sa principom funkcionisanja jedne kompanije.

 

Detaljan opis simulacije i svih njenih parametara možete naći u našem vodiču klikom na sledeći LINK. Takođe, Vašim učenicima možete proslediti i video uputstvo koje možete pronaći OVDE.

 

Prijave su otvorene 25. marta i traju do petka, 17. aprila 2020. u 17 časova. Timovi se sastoje od dva učenika, a možete prijaviti najviše 10 timova iz jedne škole. Jedan učenik se ne sme takmičiti u dva ili više timova.

 

Prva runda takmičenja će početi 21. aprila, a profesori i učenici iz prijavljenih timova će sve detalje takmičenja dobiti mejlom nakon isteka roka za prijavu.

 

PRIJAVITE SE OVDE!

 

Imajući u vidu trenutnu situaciju u našoj zemlji, ohrabrujemo Vas i Vaše učenike da ostanete u svojim domovima i da između nastavnih aktivnosti nađete vremena da se upoznate sa Titanom, jer smo sigurni da će svima biti zanimljiv takmičarski, a poučan ekonomski deo Titana.

 

Svi koji žele da vežbaju simulaciju, javna verzija se nalazi na sajtu http://titan2018public.ja.org/

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da kontaktirate Stefana Veličkovića na mejl stefan.velickovic@ja-serbia.org ili na broj telefona 064 3660 925