„Pravio sam nakit u učeničkoj kompaniji World of Wonders čak godinu pre nego što ću uopšte pomisliti da se bavim filmom. Potpuno prirodno, kada sam zavoleo film, napravio sam i svoju učeničku kompaniju – produkcijsku kuću Daether Studios sa kojom sam osvojio II mesto na nacionalnom finalu najboljih učeničkih kompanija davne 2015. godine. Nakon srednje škole a tokom studija na Fakultetu dramskih umetnosti reorganizovao sam Daether Studios u Pointless Films.

Dostignuća mladih su me odmah po upisivanju studija angažovala da snimam razna takmičenja i pravim tzv “aftermovie”. Uživao sam u tom procesu jer sam i sam prošao programe pa sam tačno znao kako da iz vizure učesnika prikažem takmičenja. Takođe je bio sjajan oblik zarade džeparca u ranim godinama studija. Dostignuća su upravo davanjem posla meni sprovodili svoju misiju i van takmičenja – podržavajući mlade preduzetnike. 2018 godine sam dobio priliku da sa samo 22 godine režiram i produciram celokupni program i prenos gala ceremonije dodele nagrada evropskog takmičenja što je do tog trenutka bio apsolutno najveći projekat koji sam radio.

Kada smo krenuli u pravljenje promo filma za Učeničke kompanije odmah nam je bilo jasno da je jedini tačan koncept da koristimo jedino moju bogatu arhivu nastalu tokom prethodnih 8 godina na mnogobrojnim takmičenjima. Proces je probudio mnoga prelepa sećanja, i moram priznati da sam jako ponosan na rezultat jer je Dostignuća mladih organizacija sa kojom sam stasao kao preduzetnik i koju volim kao porodicu! Mnogo toga dobrog je došlo iz zajedničke saradnje – suosnivača Pointless Films-a i mog najboljeg druga Marka Stankovića koji danas radi u DMuS-u, upoznao sam upravo u okviru njihovog programa.“

David je rođen 1996. godine, odrastao je u selu Riljac a pohađao je gimnaziju „Vuk Karadžić“ u Trsteniku. Diplomirao filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2022. godine. Pobednik Telenorovog konkursa „Moj savršen dan”. U gimnaziji osnovao učeničku kompaniju „Daether studios” (produkcijska kuća) drugoplasirana na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija Srbije. Jedan od osnivača i glavni reditelj TV OKK. Reditelj, scenarista i producent Ceremonije i direktnog prenosa Gala dodele nagrada 29. Evropskog takmičenja najboljih učeničkih kompanija 2018. Reditelj i producent više namenskih filmova (70 godina FPU, 49. Beogradski FEST…). Dobitnik nagrade za najbolju režiju na 7. Duka festu u Banja Luci i specijane nagrade žirija na V „Golden Baklava“ film festivalu u Turskoj za film “Divan dan”. Kao i nagrade za najbolju montažu na festivalu „Early Bird“ u Bugarskoj za svoj kratki film „Ubistvo radi ubistva ili umetnost radi umetnosti“. Reditelj i kreator srednjemetražnog muzičkog filma „Buč Kesdi: Euforija uživo” koji je prikazan u bioskopima širom regiona. Producent je dugometražnog igranog filma „Ovuda će proći put“ koji je osvojio nagradu publike i specijalno priznanje žirija na prestižnom filmskom festivalu Slamdance u SAD-u kao i nagradu publike za najbolji evropski film na beogradskom FEST-u.Trenutno završava svoj debitantski igrani film „Sunce nikad više“. Osnivač je kreativne grupe Pointless Films.