U okviru Nacionalnog takmičenja učeničkih kompanija, 24. maja održana je svečana ceremonija dodele godišnjih nagrada Dostignuća mladih za poseban doprinos koji su pojedinci, organizacije i korporacije dali razvoju preduzetničkog obrazovanja u Srbiji.

Na početku ceremonije prisutnima su se obratile Svetlana Kisić, predsednica Upravnog odbora Dostignuća mladih, i Mateja Norčič Štamcar, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji.

Kao rezultat višegodišnjeg aktivnog rada na sprovođenju programa preduzetničkog obrazovanja, kao i uspeha koji je kao mentor ostvarila sa svojim učenicima, za Nastavnika godine proglašena je Milena Obradović iz Srednje škole „Dragačevo“ u Guči.

Najbolji poslovni volonter je Nebojša Bjelotomić, direktor Inicijative „Digitalna Srbija“, koji je u protekloj godini doprineo radu naše organizacije kroz različite aktivnosti uperene ka učenicima i nastavnicima.

Godinama unazad, Univerzitet Metropolitan pruža nam nesebičnu podršku u organizaciji takmičenja Poslovni izazov. Stotine srednjoškolaca imale su priliku da dobiju pomoć i korisne savete i sugestije u razvijanju biznis planova od strane mentora sa ovog univerziteta. Andrea Vukomanov je ispred Univerziteta Metropolitan primila nagradu za Poslovnog partnera godine.

Svim dobitnicima godišnjih nagrada uručene su statue Preduzetnikus, rad studentkinje vajarstva Anje Vlajsavljević, koja je pobedila na konkursu koji raspisujemo svake godine u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti.