Nacionalna konferencija nastavnika srednjih škola koji sprovode programe preduzetničkog obrazovanja biće četrnaestu godinu za redom održana od 9. do 11. oktobra u Vrnjačkoj Banji.

Više od 150 nastavnika iz 99 srednjih škola iz 62 opštine u Srbiji imaće mogućnost da osveži i unapredi svoja znanja i veštine iz metodologije predavanja kao i da dobije najnovije informacije o radu obrazovnih ustanova u našoj zemlji i Evropi. Reč je o nastavnicima koji bez naknade preko cele godine imaju vanškolski angažman sprovodeći programe preduzetničkog obrazovanja i koji su kreirali generacije preduzimljivih mladih ljudi spremnih za suočavanje sa budućnošću.

Suočavajući se sa činjenicom da zahtevi društva i globalnog tržišta svakodnevno rastu, nastavnici moraju da priušte učenicima praktične aktivnosti pomoću kojih će oni razumeti kako da učestvuju u svim segmentima savremenog života, povećaju svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unaprede svoj preduzetnički duh. Ovakav vid podrške bi trebalo pre svega da bude pružen kroz obrazovanje, zato je potrebno osnaživati nastavnike i ulagati u njihovo usavršavanje.

Konferenciju će otvoriti Bojana Marinković, rukovodilac Školske uprave Kraljevo, a među predavačima biće dr Ranko Rajović, komunikološkinja Tamara Vlastelica, psihoterapeut Zoran Ilić, naučni komunikator Milan Popović, suosnivač kompanije Nordeus Milan Jovović, tehnički direktor kompanije Roblox Nemanja Petrović, kao i gost iznenađenja koji će tradicionalno zatvoriti konferenciju.

Događaj realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, a finansira Evropska unija kroz projekat BY LEAP, Američka agencije za međunarodni razvoj USAID i NCR Fondacija. Konferenciju su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nordeus fondacija.