Globalna mreža Junior Achievement Worldwide nominovana je za Nobelovu nagradu za mir za 2022. godinu! Zahvaljujemo se svima koji su pored tima Dostignuća mladih u Srbiji doprineli ovom uspehu: nastavnicima, učenicima, volonterima, sponzorima, partnerima i članovima Upravnog odbora.

Jednu od najprestižnijih priznanja na svetu, Nobelovu nagradu za mir, ustanovio je pokojni švedski naučnik, biznismen i filantrop Alfred Nobel. Iako Norveški komitet za Nobelovu nagradu koji odlučuje o tome ko će dobiti nagradu, ne objavljuje niti komentariše nominacije, informacija o nominovanju naše mreže došla je od strane uvaženog profesora prava i međunarodnih odnosa koji je među pojedincima zaduženim za nominovanje. Kao razlog, naveo je globalni opseg naših programa, uspešno ekonomsko osnaživanje mladih, kao i sposobnost naše mreže da kreiramo jedinstvo u različitosti.

Vekovima su nezaposlenost i siromaštvo vodili u političku nestabilnost, nasilje i ratove. Ekonomski osnažujući mlade na svim kontinentima, mreža Junior Achievement doprinosi miru, rekao je profesor.

Svesni da je reč tek o nominaciji, a da je put do ulaska u uži izbor za Nobelovu nagradu dug, ovo vidimo kao potvrdu rada naše mreže. Hvala što verujete u naš zajednički rad!