Ukoliko imate između 13 i 24 godina i dolazite iz Sremske Mitrovice, Paraćina, Arilja, Šapca, Ivanjice, Smederevske Palanke, Lapova, Batočine, Aleksinca, Gornjeg Milanovca ili Čačka, prijavite se za UPSHIFT trodnevnu radionicu! Na njoj ćete uz pomoć mentora steći praktična znanja za kreiranje rešenja za bolji kvalitet vazduha u vašem okruženju. Radite timski na rešavanju problema zagađenja vazduha u zajednici, mislite kreativno i budite preduzimljivi.

Na vašem UPSHIFT putu podršku će vam pružati treneri/ke i mentori/ke.

Pre nego što kliknete na PRIJAVI SE za UPSHIFT radionicu, pročitajte pažljivo sledeće informacije. Odabrani timovi učestvovaće na radionici koja će biti održana od 04. do 06. marta 2024. godine u Kragujevcu.

Šta je UPSHIFT?

UPSHIFT spaja društveno preduzetništvo, inovacije i timski rad. Ova metodologija osnažuje mlade ljude da pokrenu rešavanje društvenih izazova u svom okruženju.

Program je nastao 2004. godine pod okriljem UNICEF-a.

Ovaj globalni program za adolescente i mlade, uključujući i one iz marginalizovanih grupa, obuhvata:

• praktična znanja za razumevanje i rešavanje izazova u zajednici,

• mentorsku i finansijsku podršku za sprovođenje odabranih ideja u delo,

• umrežavanje, sticanje veština, preduzetničkog i timskog duha.

Nakon prijave za UPSHIFT radionicu, odabrani timovi će tokom tri dana, od 04-06. marta, intenzivno raditi na razvoju ideja. Treći dan timovi će svoje ideje predstaviti žiriju. Žiri će odabrati pet ideja za koje će timovi dobiti novčanu nagradu od 100.000 dinara za realizaciju i mentorsku podršku u trajanju od 3 meseca.

Ko može da se prijavi na UPSHIFT radionicu?

Prijave za UPSHIFT radionicu otvorene su za mlade koji imaju od 13 do 24 godina, dolaze iz Sremske Mitrovice, Paraćina, Arilja, Šapca, Ivanjice, Smederevske Palanke, Lapova, Batočine, Aleksinca, Gornjeg Milanovca ili Čačka i žele da reše problem zagađenja vazduha u svojoj lokalnoj zajednici.

UPSHIFT radionica biće održana od 04. do 06. marta 2024. godine u Kragujevcu. Putni troškovi, troškovi smeštaja i svih obroka tokom radionice biće pokriveni za sve učesnike.

Kako da se prijavite na UPSHIFT?

Okupite tim mladih iz navedenih gradova koji broji 5 članova.

Informišite se dodatno putem INFO sesije koju ćemo održati u utorak, 06. februara od 11 i od 15 časova na Zoom-u, prijavite se za INFO sesiju OVDE .

Popunite prijavu OVDE najkasnije do nedelje, 18. februara 2024. godine u 23:59.  

Kako izgleda prijava za UPSHIFT?

· Treba da navedete kontakt podatke svih članova tima,

· Potvrdite da možete u celosti da prisustvujete na UPSHIFT radionici od 04. do 06. marta 2024. godine,

· Opišite konkretan problem vezan za zagađenje vazduha koji ste uočili u svojoj lokalnoj zajednici (istražite, budite kreativni i originalni u svom pristupu)

· Navedite nekoliko uzroka tog problema.

U prijavi se nemojte baviti rešenjima problema, rešenjima ćemo se baviti na UPSHIFT radionici!

Prijave za UPSHIFT radionicu otvorene su do nedelje 18. februara u 23:59.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i želite da dobijete odgovor na njih pre ili nakon INFO sesije 06. februara, javite se Katarini Babić na mejl: katarina.babic@ja-serbia.org