Četiri organizacije se udružuju – Centar za promociju nauke, Inicijativa „Digitalna Srbija”, Dostignuća mladih u Srbiji i Nordeus fondacija – kako bi zajedno gradile sistem podrške obrazovanju.

Potpisivanjem memoranduma o saradnji, četiri organizacije osnivaju tim pod neformalnim nazivom – Grupa za obrazovanje, kako bi zajedno podržale razvoj, pre svega srednjeg, obrazovanja u Srbiji. Jedan od ključnih ciljeva je decentralizacija znanja i podrške obrazovanju, promocija nauke, tehnologije, kreativnih industrija i preduzetnišva, kao i razvoj inovativnog društva znanja.

Pristup Grupe za obrazovanje zasniva se na STEAME osnovi (science, technology, arts, math, entrepreneurship), koji u svetu duže vremena predstavlja glavni pravac u kom se obrazovanje razvija jer pomaže deci da na sveobuhvatan način razumeju svet oko sebe, prateći svoje talente i interesovanja u savremenom kontekstu. Na ovaj način razvijena društva jačaju svoj kapacitet za uspeh u 21. veku.

Buduće aktivnosti grupe će se mahom dešavati u srednjim školama širom Srbije, u prostorima posebno osmišljenim za multidisciplinarni rad otvorenim za sve đake, nastavnike i profesore. Kako bi se savremena primenjena znanja što efikasnije ulivala u učionice, od suštinske važnosti je i povezivanje obrazovanja i privrede, kroz saradnju sa stručnjacima i lokalnom zajednicom.

Udruživanjem, ove četiri organizacije čije oblasti delovanja su komplementarne, žele da pruže podršku školama i profesorima širom zemlje, stvarajući ambijent da se u sistem podrške uključe i druge organizacije i pojedinci.