U periodu od 18-19. oktobra održan je Poslovni izazov jugoistočne Srbije, prvi u nizu ovogodišnjih izazova koji očekuju srednjoškolce širom Srbije.  Čak 98 učenika, koji dolaze iz 20 srednjih škola i 11 gradova i opština iz ovog regiona odazvali su se pozivu na takmičenje mladih u preduzetničkim i menadžerskim veštinama.

Na zadatak koji je glasio: osmisliti proizvod ili uslugu koja je namenjena životu ljudi u gradovima poštujući koncept koji udružuje ekonomski razvoj, zaštitu životne sredine i društvenu odgovornost, najbolje su odgovorili sledeći timovi:

Pobeda je otišla u ruke Medicinske škole “Dr Izabel Emsli Haton” iz Vranja i tima broj 18 koji je osmislio RECIKL: električni bicikl koji je izrađen od recikliranih materijala a električnu energiju dobija od solarnih panela. Članovi pobedničkog tima su: Stefana Aleksić, Anđelković Kristina, Dimić Nikola i Stamenković Miljana.

Srebro je otišlo u ruke gimnazije “Bora Stanković” iz Niša. Članovi tima 10: Jakov Jovanović, Mila Antić, Nikolina Ćirić, Iva Spasović, Miljana Nedeljković osmislili su “eco cards” kartice za popuste svim građanima koji recikliraju i paze na svoje okruženje.

Treće mesto osvojio je tim 5 iz ekonomske škole “Đuka Dinić” iz Leskovca. Ova sjajna ekipa koju čine: Katarina Trajković, Teodora Stošić,  Tijana Cvetković i Marija Dimitrijevi osmislila je pametne kante!

O pobednicima današnjeg takmičenja odlučio je žiri u sastavu:
dr Stefan Alimpić sa Univerziteta Metropolitan, Ivana Pavlović iz Biznis Info Group-a i Nenad Stojanović iz Deli prostora. Hvala vam na izdvojenom vremenu i sjajnim savetima!

Takmičenje Poslovni izazov realizujemo uz podršku partnera USAID Serbia, UniCredit banke, Ministarstva omladine i sporta, kompanije Oracle i Univerziteta Metropolitan – hvala vam! ?