Ideja srednjoškolaca iz gimnazije “Takovski ustanak’’  o proizvodnji i prodaji OBD čitača sa LCD ekranom namenjene za putne računare u automobilima radi lakše dijagnostike stanja i pronalaženja kvara u vozilu pobednik je jugozapadnog regiona Srbije na takmičenju Poslovni izazov. Učenici: Natalija, Aleksa, Filip, Dušan i Ana svojom kreativnošću obezbedili su sebi prolaz na nacionalno finale. 

Zadatak učenika bio je da osmisle proizvod ili uslugu koja je namenjena osnaživanju devojčica i žena poštujući koncept koji udružuje ekonomski razvoj, zaštitu životne sredine i društvenu odgovornost, a ovi srednjoškolci kažu: ‘’Ovo takmičenje nam je bilo veoma značajno, kako zbog poznanstava sa drugim vršnjacima i tokom perioda pandemije, tako i zbog izlaska iz zone komfora i kreiranja drugačijih ideja.’’ 

Drugo mesto osvojili su učenici iz Tehničke škole u Užicu zahvaljujući ideji o promovisanju asertivnog načina razmišljanja kod dece i mladih u Srbiji putem edukativnih radionica i digitalnog sadržaja. 

Bronza je otišla u ruke Srednje škole “Dragačevo“ iz Guče i učenika čija je ideja bila: razvijanje svesti o rodnoj ravnopravnosti u društvu time što će deca kroz igru uvideti da se mogu baviti bilo kojim zanimanjem, sportom, hobijem, bez obzira na njihov pol.

O današnjim pobednicima, odlučio je žiri u sastavu: Milica Mladenović sa Univerziteta Metropolitan, preduzetnica Tanja Mrkalj i Mina Dobrijević iz Krovne organizacije mladih Srbije.

Takmičenje Poslovni izazov realizujemo uz podršku partnera USAID Serbia UniCredit bank, Mladi su zakon – Ministarstvo omladine i sporta Oracle Univerzitet Metropolitan ?? hvala vam! ?