Konkurs za opremanje i pokretanje programa Klubova za inovacije je zvanično završen i UNICEF u Srbiji i organizacija Dostignuća mladih sa zadovoljstvom vas obaveštavaju da su pobednici konkursa:

  • Grad Subotica
  • Grad Sombor
  • Opština Mionica
  • TOC – Asocijacija za razvoj održivih zajednica

Klubovi za inovacije u Zaječaru, Mionici, Somboru i Subotici biće opremljeni savremenim alatima i mobilijarom koji će omogućuti mladim ljudima u ovim zajednicama da se okupljaju, pokreću inicijative i sarađuju.

Klub za inovacije je bezbedno mesto namenjeno svim mladim ljudima sa ciljem da ih informiše, obrazuje i inspiriše da stvaraju inovativna rešenja u oblasti tehnologije, nauke, ekologije i društvenih inovacija.

Uspešan Klub za inovacije podržava kulturu koja se zasniva na inovacijama, a to znači podsticanje istraživanja i prepoznavanje neuspeha kao važnog elementa učenja – jer prepoznavanje neuspeha često vodi ka novim rešenjima.

U okviru Klubova za inovacije biće organizovane radionice, obuke, predavanja, kursevi, vršnjačka mentorstva, takmičenja, kao i ostali događaji koji okupljaju mlade ljude i omogućavaju im da se angažuju u svojoj zajednici.

Čestitamo nagrađenima i radujemo se što ćemo zajedno pokrenuti nove Klubove za inovacije u Srbiji!