Gromoglasan digitalni aplauz spremite za… DRUGO MESTO NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU #STEMEduHack koje su osvojile učenice srednje škole “Dragačevo” iz Guče! ??

Zajedno u timu sa učenicama iz Palestine radile su na razvoju proizvoda u oblasti nege koji će biti aktuelan na tržištu 2050. godine. Vanja, Milica, Jana i Gorana predstavile su žiriju ideju o biorazgradivim kontaktnim sočivima koja pružaju zaštitu od štetnih zračenja. Među 20 fenomenalnih timova devojčica iz cele Evrope, zauzele su 2 mesto.

Pogledajte njihovu reakciju nakon proglašenja pobede, i podelite priču dalje – da se radujemo zajedno sa njima! Više o samom takmičenju, saznajte ovde.

Takmičenje #STEMEduHack je onlajn izazov koji organizovaju organizacija JA Europe i kompanija Johnson & Johnson. Finale izazova održano je 10. novembra, a glavni cilj ovogodišnjeg izazova bio je osmisliti proizvod budućnosti kompanije J&J. Inicijativa se fokusira na održivost, inovacije, preduzetništvo, digitalne veštine i druge teme sa ciljem promovisanja STEM obrazovanja.