U okviru Nacionalnog takmičenja učeničkih kompanija, 23. maja održana je svečana ceremonija dodele godišnjih nagrada Dostignuća mladih za poseban doprinos koji su pojedinci, organizacije i korporacije dali razvoju preduzetničkog obrazovanja u Srbiji.

Na početku ceremonije prisutnima su se obratili Svetlana Kisić, predsednica Upravnog odbora Dostignuća mladih, Stefan Lazarević, generalni direktor kompanije NCR Srbija, i Tod Endruz, vršilac dužnosti direktora Misije USAID u Srbiji.

Kao rezultat višegodišnjeg aktivnog rada na sprovođenju programa preduzetničkog obrazovanja, kao i uspeha koji je kao mentor ostvarila sa svojim učenicima, za Nastavnika godine proglašena je Marina Pribiš iz Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“ u Novom Sadu.

Najbolji poslovni volonter je Branislav Jovanović, koji je u protekloj godini doprineo radu naše organizacije kroz različite aktivnosti uperene ka učenicima i nastavnicima.

Kvalitet sprovođenja programa Dostignuća mladih na još viši nivo podižu poslovni partneri pružajući kako finansijsku tako i podršku u razvoju postojećih i kreiranju novih programa, velikodušno deleći svoje znanje, iskustvo i savete. Za Poslovnog partnera godine proglašena je Nordeus fondacija.

Svim dobitnicima godišnjih nagrada uručene su statue Preduzetnikus, rad studenta vajarstva Damjana Božovića, koji je pobedio na konkursu koji raspisujemo svake godine u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti.