Završeno je ovogodišnje takmičenje Titan a pobednici nam dolaze iz Mladenovca!

Čestitamo timu „Fule“ koga čine Filip Oketić i Vukan Radošević iz Gimnazije u Mladenovcu, pod mentorskom palicom nastavnika Predraga Matovića.

Filipu i Vukanu nagrada će biti uručena 24. maja u okviru Godišnje ceremonije dodele nagrada za doprinos preduzetničkom obrazovanju u Srbiji.

___________________________________________________________________________________________________

Titan predstavlja interaktivnu kompjutersku simulaciju u kojoj se donose kritične ekonomske i menadžment odluke. Kroz simuliranu konkurentsku situaciju na tržištu, timovi srednjoškolaca stavljaju se u ulogu preduzeća koja donose određene poslovne odluke: određuju cene svojih proizvoda, nivo proizvodnje, budžete za marketing, istraživanje i razvoj, i određuju koliko će da investiraju u proširenje kapaciteta. Sve odluke se unose u onlajn računarski program koji, polazeći od ugrađenih parametara, formuliše izveštaje o stanju na tržištu i poziciju svakog od rivalskih timova‐preduzeća. Cilj ove simulacije je da se u okviru strateške kompjuterske igre ostvare najveći mogući profiti, prodaja i tržišno učešće, a da se sami učenici upoznaju sa principom funkcionisanja jedne kompanije.