Stručna komisija odabrala je najbolji rad u okviru ovogodišnjeg konkursa „Etička dilema“ koji je deo programa Poslovna etika. Učenici koji su učestvovali u konkursu poslali su veoma kvalitetne radove pa je komisija imala težak zadatak da izabere najbolji.

Pobednički rad na takmičenju, nažalost, može biti samo jedan, i to je esej učenice Jane Domanović iz Srednje škole „Dragačevo” iz Guče, koji se istakao raznovrsnošću i bogatstvom argumentacije, ali i originalnim pristupom koji u onome što pokreće dilemu upravo vidi i njeno rešenje. Pročitajte pobednički rad OVDE

Pohvalu zbog zrelosti u razradi problema i ponudi rešenja zaslužuju radovi Tamare Jevtić (Gimnazija „Sava Šumanović”, Šid) i Nikoline Nenadović (Ekonomska škola „9. maj”, Sremska Mitrovica).

Eseje Andreja Milenkovića (Srednja turistička škola, Beograd) i Stefana Aćimovića (Ekonomska škola, Užice) izdvaja situaciona analiza koja razmatra ne samo obaveze lekara prema zajednici već i odgovornost koju zajednica odnosno država ima u odnosu na njih, ali i u odnosu na stanje u zdravstvenom sistemu uopšte – ono koje generiše dilemu našeg lekara, pa time i nadrasta svako njeno rešenje.