U Beogradu i Nišu su u junu održana dva treninga za osnaživanje učenica srednjih škola u oblasti digitalnih i preduzetničkih veština. Treninge je realizovala organizacija Dostignuća mladih a finansirao Evropski institut za inovacije i tehnologiju kroz međunarodni projekat koji pored Srbije obuhvata i Bugarsku, Rumuniju, Litvaniju i Grčku.

43 učenice iz Beograda (Računarska gimnazija), Mladenovca (Tehnička škola, Gimnazija), Lazarevca (Tehnička škola „Kolubara“), Niša (Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“, Gimnazija „9. maj“, Gimnazija „Stevan Sremac“, Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“) i Svrljiga (Stručna škola „Dušan Trivunac Dragoš“) pohađale su trodnevne treninge na kojima su pored niza aktivnosti posetile kompaniju Nordeus ali i imale zadatak da osmisle i naprave android aplikacije.

Treninge su vodile Ljubica Bojović i Ana Jujević iz KidHub a motivacione govore održale su Anđela Kocić, HearO Glasses, i Tamara Zidar, Nani Zani.

Devojčice su napravile 10 aplikacija koje su na kraju treninga predstavile publici i žiriju koga su činili:

/u Beogradu/ Jelena Virijević (EY Srbija), Sanja Šunjevarić (Wireless Media, JA Serbia Alumni Club) i Tijana Petrović (KidHub).

/u Nišu/ Nenad Stojanović (Deli prostor), Milica Mladenović (Metropolitan univerzitet) i Nemanja Glavinić (Dostignuća mladih).