Šampioni jugozapadne Srbije na takmičenju održanom 27. marta u tržnom centru Kragujevac Plaza bili su ariljski srednjoškolci iz učeničke kompanije “Find Me” koji se bave proizvodnjom bedževa koji omogućavaju povećanu bezbednost dece.

Drugo mesto pripalo je kompaniji “Happy Snout” iz Poljoprivredne škole “Ljubo Mićić” u Požegi zahvaljujući njihovim rasklopivim kućicama za pse. Treće mesto otišlo je “u ruke” učeničkoj kompaniji “Clock O Mania” iz Škole primenjenih umetnosti u Šapcu koja proizvodi livene zidne satove, dok su na četvrtom mestu bili učenici Srednje škole “Sveti Ahilije” u Arilju koji se u okviru kompanije “Drontt Production” bave produkcijom video materijala na temu života adolescenata.

Zajedno sa pobednicima ostalih regionalnih takmičenja, ovi učenici će se u maju boriti za titulu nacionalnog pobednika i predstavnika Srbije na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Lilu, u Francuskoj.

Na takmičenju se predstavilo 19 učeničkih kompanija iz Arilja, Čačka, Guče, Ivanjice, Kraljeva, Požege, Prijepolja, Šapca, Užica i Vrnjačke Banje, a žiri koji je odlučivao o pobednicima bio je u sastavu:

Aleksandra Pešterac i Marijana Simić (Ekonomski fakultet u Kragujevcu)

Stanislav Pantović (Kancelarija za mlade Kragujevac)

Danijela Dimitrijević (Razvojni biznis centar Kragujevac).

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kompanija TeleGroup i ManpowerGroup, kao i tržnog centra Kragujevac Plaza.

Sve fotografije sa takmičenja možete pronaći OVDE