Takmičenje u pisanju eseja na zadatu etičku dilemu za sve učenike koji učestvuju u programu Poslovna etika (Business Ethics) otvoreno je od 21. marta do 22. aprila 2024. godine.

Zadatak je napisati esej koji će iznositi od jedne do dve strane u word formatu, u kom učenik analizira situaciju postavljene etičke dileme i iznosi svoju argumentaciju i kritički stav.

Tekst dileme možete preuzeti OVDE, a uputstvo za pisanje i kriterijumi za vrednovanje se nalaze OVDE

Pravo učešća na konkursu imaju svi srednjoškolci koji pohađaju programe Dostignuća mladih u Srbiji. Formular za učešće možete pronaći OVDE, a potencijalna pitanja, odnosno popunjen formular i esej potrebno je poslati na elektronsku adresu katarina.babic@ja-serbia.org najkasnije do ponedeljka, 22. aprila 2024. godine. 

Svaki učesnik takmičenja ima pravo da pošalje samo jedan esej, dok je nastavnik u mogućnosti da prijavi najviše tri učenika

Ime pobednika ovog takmičenja biće objavljeno 14. maja na našem web sajtu i društvenim mrežama, a nagrada će biti uručena 21. maja u okviru godišnje ceremonije organizacije Dostignuća mladih.

Svim učenicima koji se prijave na konkurs želimo mnogo sreće!

Program Poslovna etika izučava etičko donošenje odluka i predstavlja pripremu za zapošljavanje i učešće na globalnom tržištu. Učenici saznaju kako da prepoznaju i analiziraju teoriju, terminologiju i koncepte, primene veštine i procene etičko donošenje odluka. Izučavaju uverenja, etički kodeks, etiku zaposlenih, etiku u odnosu na pravila, organizacionu i ličnu etiku kao i teorije o društvenoj odgovornosti. Cilj programa je razvijanje veština kritičkog čitanja teksta, analize informacija, kategorizacije podataka, usmene i pismene komunikacije, javnog nastupa, kao i donošenje odluka u moralno izazovnim situacijama.