Čak 5 regionalnih takmičenja učeničkih kompanija biće održano onlajn od 11. do 15. aprila u okviru Nedelje učeničkih kompanija koju realizuje organizacija Dostignuća mladih.

Učenička kompanija je obrazovni program koji omogućava učenicima da budu uključeni u razvoj i vođenje sopstvenih kompanija, sa realnim proizvodima i uslugama, kao i da upravljaju zarađenim novcem za vreme trajanja njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Program se zasniva na principu učenje kroz rad – učenici kroz nastavni plan, pod nadzorom obučenih nastavnika mentora, stvaraju kompaniju, razvijaju je i zatvaraju u toku jedne školske godine. 

Ovaj događaj našao se i na zvaničnom kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gde je najavljen pod nazivom Smotra učeničkih kompanija Srbije u školskoj 2021/2022. godini.

Više o Nedelji učeničkih kompanija pročitajte OVDE, a evo šta nas očekuje u narednom periodu:

  • REGISTRACIJA UČENIČKIH KOMPANIJA: kompanije se registruju na platformi www.ucenickakompanija.rs do 15. MARTA. Uputstvo za registraciju nalazi se OVDE.
  • REGIONALNA TAKMIČENJA U OKVIRU NEDELJE UČENIČKIH KOMPANIJA – od 11. do 15. APRILA biće održano 5 regionalnih takmičenja na koje će se plasirati svi timovi koji pošalju kompanijski izveštaj i kratak video film do PONEDELJKA, 4. APRILA. Rok za sve takmičarske regione je isti.
  • KOMPANIJSKI IZVEŠTAJ – dokument koji pokazuje rezultate učeničke kompanije u toku školske godine. Smernice za pisanje kompanijskog izveštaja nalaze se OVDE i pomoći će učenicima da istaknu najvažnije elemente svog učeničkog poslovanja.
  • VIDEO UČENIČKE KOMPANIJE – promotivni video u trajanju do 5 minuta kojim učenici treba da predstave svoje poslovanje i skrenu pažnju na svoj tim.

Ako želite da vidite kako je Nedelja učeničkih kompanija izgledala prošle godine, pogledajte video na Youtube stranici Dostignuća mladih. Za sva dodatna pitanja i komentare dostupni smo putem telefona i mejla.