Nacionalna konferencija nastavnika srednjih škola koji sprovode programe preduzetničkog obrazovanja kao i obuka nastavnika za sprovođenje istih programa, održani su u Vrnjačkoj Banji od 25. do 27. oktobra.

Događaj je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansiran je od strane Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID Serbia i UniCredit banke.

Jedanaesta po redu godišnja konferencija okupila je 197 nastavnika iz 112 srednjih škola iz 64 opštine u Srbiji. Konferenciju su otvorile Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede, i Svetlana Kisić, predsednica Upravnog odbora Dostignuća mladih, a tokom tri dana učesnici su imali priliku da slušaju inspirativne predavače.

Ivana Simonović iz UniCredit banke predstavila je novu edukativnu platformu za finansijsku edukaciju srednjoškolaca, psihijatar Zoran Ilić govorio je o rezilijentnosti preduzetnika, dok je poznati ekonomista Miodrag Zec pričao o mitovima i istorijskim poukama.

Ana Mirković iz Instituta za digitalne komunikacije predstavila je sve oblike digitalnog nasilja, Svetlana Kisić je predstavila rezultate ankete o preduzetničkom obrazovanju, a Nenad Vujadinović, profesor na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici, predstavio je nove metode predavanja u učionici.

Tradicionalno, na samom kraju konferencije obraća se gost iznenađenja koji je ovog puta bio Ivan Ivanović, autor poznate emisije, koji je učesnicima pričao o svom školovanju, nastavnicima koji su uticali na njega, kao i o važnosti slobode u profesionalnom i ličnom životu.

Na obuci je učestvovalo 30 nastavnika iz srednjih škola iz Apatina, Babušnice, Bosilegrada, Beograda, Bujanovca, Kraljeva, Trstenika, Paraćina, Velike Plane, Kuršumlije, Tutina, Vršca, Kučeva, Niša i Knića. Uz podršku četiri trenera, ovi nastavnici su sada spremni za sprovođenje programa preduzetničkog obrazovanja u svojim školama.

Sve fotografije sa konferencije i obuke možete pogledati OVDE.