UPLIFT predstavlja zajednički projekat UNICEF-a i evropske mreže organizacija Junior Achievement čiji je cilj da najugroženije mlade i adolescente koji su stigli iz Ukrajine u susedne zemlje, opskrbe veštinama i načinom razmišljanja koji doprinosi izgradnji naprednih zajednica. Projektom su predviđene različite aktivnosti koje će pomoći mladima da izgrade preduzetnički način razmišljanja koji će skrenuti njihovu pažnju na načine na koje mogu da stvore i ponovo izgrade sebe i svoje zajednice u sadašnjim zemljama, ali i doprinesu ponovnoj izgradnji Ukrajine kao angažovani građani i kreatori promena za one koji su u mogućnosti i žele da se vrate u Ukrajinu.

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji realizovala je prvu UPLIFT YOUR SKILLS radionicu od 14. do 16. juna u Beogradu.

Tokom tri dana interaktivne radionice 40 mladih iz Srbije i Ukrajine imalo je priliku da se upozna sa pojmom cirkularne ekonomije prolazeći kroz module Girls Go Circular programa. Pored toga učesnici su naučili šta to dobra radna biografija treba da sadrži, kako da razmišljaju na preduzetnički način, kako da svoje ideje što uspešnije plasiraju na tržište, a na kraju su imali mogućnost da se bliže upoznaju sa terminom multikulturalnosti i jedni drugima predstave svoju kulturu, tradiciju i običaje.

Hvala svim predavačima i učesnicima na uloženom trudu i pozitivnoj energiji koja je obeležila UPLIFT YOUR SKILLS radionicu a posebnu zahvalnost dugujemo i organizaciji “Čini dobro” koja nam je pomogla u realizaciji događaja.

Fotografije sa radionice možete pogledati OVDE.