U periodu od 25-26. novembra, realizovan je posledni u nizu ovogodišnjih regionalnih takmičenja #PoslovniIzazov. Učenici iz centralne Srbije, imali su zadatak: osmisliti biznis model u okviru kojeg će ponuditi proizvod ili uslugu koja doprinosi naporima da se zaštiti i očuva kulturna i prirodna baština vaših gradova i zajednica.

Kao najbolji odgovor na poslovni izazov, prvo mesto osvojili su Aleksa, David, Bogdan, Uroš i Stefan iz Tehničke škole Trstenik sa idejom o proizvodnji i distribuciji 3D Holo – vodiča, u zavisnosti od zahteva klijenata.

Tekstilno-tehnološka i poljoprivredna škola Despot Đurađ iz Smedereva je osvojila drugo mesto sa idejom o aplikaciji, koja aktiviranjem mašine robota sakuplja otpad na obali, koji pluta Dunavom.

Treće mesto je osvojila Tehnološka škola Paraćin čija biznis ideja je: organizacija venčanja u prelepom ambijentu srednjevekovnog grada Petrusa, po običajima i tradiciji koji su karakteristični za ovaj kraj.

Žiri koji je odlučio o pobedniku bio je: Ilija Jovanović iz Edukativnog centra u Kruševcu, Milica Mladenović sa Univerziteta Metropolitan i Nenad Jovanovski iz Startit centra u Beogradu!

Ovom prilikom, čestitamo svim učenicima na održivim idejama i poručujemo: vidimo se u finalu!

Takmičenje su podržali naši partneri #USAIDSerbia, #Oracle #UniverzitetMetropolitan #UnicrediBank i Ministarstvo omladine i sporta.