Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da Dostignuća mladih u Srbiji i ove godine organizuje nacionalno takmičenje u simulaciji Titan!

Titan predstavlja interaktivnu kompjutersku simulaciju u kojoj se donose kritične ekonomske i menadžment odluke. Kroz simuliranu konkurentsku situaciju na tržištu, timovi srednjoškolaca stavljaju se u ulogu preduzeća koja donose određene poslovne odluke: određuju cene svojih proizvoda, nivo proizvodnje, budžete za marketing, istraživanje i razvoj, i određuju koliko će da investiraju u proširenje kapaciteta. Sve odluke se unose u onlajn računarski program koji, polazeći od ugrađenih parametara, formuliše izveštaje o stanju na tržištu i poziciju svakog od rivalskih timova‐preduzeća. Cilj ove simulacije je da se u okviru strateške kompjuterske igre ostvare najveći mogući profiti, prodaja i tržišno učešće, a da se sami učenici upoznaju sa principom funkcionisanja jedne kompanije.

Detaljan opis simulacije i svih njenih parametara možete naći u našem vodiču klikom na sledeći LINK. Takođe, Vašim učenicima možete proslediti i video uputstvo koje možete pronaći OVDE.

Prijave su otvorene danas i traju do petka, 12. marta 2021. u 17:00 časova. Timovi se sastoje od dva učenika, a možete prijaviti najviše 10 timova iz jedne škole. Jedan učenik se ne sme takmičiti u dva ili više timova.

Prva runda takmičenja će početi u utorak, 16. marta, a profesori i učenici iz prijavljenih timova će sve detalje takmičenja dobiti mejlom nakon isteka roka za prijavu. Spremite se za dinamičan mart i april!

PRIJAVITE SE OVDE!

Svi koji žele da vežbaju simulaciju, javna verzija se nalazi na sajtu http://titan2018public.ja.org/

Za sva dodatna pitanja budite slobodni da kontaktirate koordinatora Titan takmičenja – stefan.velickovic@ja-serbia.org

Čekamo vas!