Prijavite se za UPSHIFT trodnevnu radionicu na kojoj ćete uz pomoć mentora steći praktična znanja za kreiranje rešenja za bolji kvalitet vazduha u vašem okruženju. Radite timski na rešavanju problema zagađenja vazduha u zajednici, mislite kreativno i budite preduzimljivi!

Na vašem UPSHIFT putu podršku će vam pružati treneri/ke i mentori/ke.

Pre nego što kliknete na PRIJAVI SE za Nacionalnu UPSHIFT radionicu, pročitajte pažljivo sledeće informacije. Odabrani timovi učestvovaće na radionici u Vrnjačkoj Banji koja će biti održana od 11. do13. decembra 2022. godine.

Šta je UPSHIFT?

UPSHIFT spaja društveno preduzetništvo, inovacije i timski rad. Ova metodologija osnažuje mlade ljude da pokrenu rešavanje društvenih izazova u svom okruženju.

Program je nastao 2004. godine i pod okriljem UNICEF-a sprovodi se u 38 država sveta. Ova UPSHIFT radionica deo je projekta “Youth4Air” koji se realizuje u okviru krovnog projekta „Škole za bolji kvalitet vazduha” koji realizuje Unicef u Srbiji uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške i implementacionu podršku Dostignuća mladih u Srbiji.

Ovaj globalni program za adolescente i mlade, uključujući i one iz marginalizovanih grupa, obuhvata:
• praktična znanja za razumevanje i rešavanje izazova u zajednici,
• mentorsku i finansijsku podršku za sprovođenje odabranih ideja u delo,
• umrežavanje, sticanje veština, preduzetničkog i timskog duha.

Nakon prijave za Regionalnu UPSHIFT radionicu, odabrani timovi će doći u Vrnjačku Banju i tokom tri dana, od 11. do 13. decembra, intenzivno raditi na razvoju ideja. Treći dan timovi će svoje ideje predstaviti žiriju.

Žiri će odabrati pet ideja za koje će timovi dobiti novčanu i mentorsku podršku kako bi ih sproveli u delo.

Ko može da se prijavi na Regionalnu UPSHIFT radionicu?

Prijave za Regionalnu UPSHIFT radionicu otvorene su za mlade koji imaju od 13 do 24 godina, dolaze iz Loznice, Užica, Osečine, Bajine Bašte, Bogatića i Kruševca, i žele da reše problem zagađenja vazduha u svojoj lokalnoj zajednici.

UPSHIFT radionica biće održana u Vrnjačkoj Banji, od 11. do 13. decembra 2022. godine. Putni troškovi i troškovi smeštaja u Vrnjačkoj Banji tokom radionice biće pokriveni za sve učesnike.

Kako da se prijavite na UPSHIFT?

Okupite tim koji ima 5 članova.

Svi članovi treba da imaju između 13 i 24 godine i da žive na teritoriji Loznice, Užica, Osečine, Bajine Bašte, Bogatića i Kruševca.

Informišite se dodatno putem INFO sesije koju ćemo održati u četvrtak, 17. novembra u 11 časova na Zoom-u, prijavite se za INFO sesiju OVDE

Popunite prijavu OVDE najkasnije do ponedeljka, 28. novembra.

Kako izgleda prijava za UPSHIFT?

· Treba da navedete kontakt podatke svih članova tima,

· Potvrdite da možete u celosti da prisustvujete na UPSHIFT radionici od 11. do 13. decembra 2022. godine,

· Opišite problem vezan za zagađenje vazduha koji ste uočili u svojoj lokalnoj zajednici

· Navedite nekoliko uzroka tog problema.

U prijavi se nemojte baviti rešenjima problema, rešenjima ćemo se baviti na UPSHIFT radionici!

Prijave za Regionalnu UPSHIFT radionicu otvorene su do 28. novembra.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i želite da dobijete odgovor na njih pre INFO sesije 17. novembra, javite se Marku Stankoviću na mejl: marko.stankovic@ja-serbia.org