Konferencija nastavnika srednjih škola koji sprovode programe preduzetničkog obrazovanja, obuka nastavnika za sprovođenje istih programa, kao i okupljanje alumnista ovih programa – JA Alumni Serbia Generation Weekend – održani su u Vrnjačkoj Banji od 26. do 28. oktobra.

Događaj je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansiran je od strane Evropske komisije i programa Erasmus+, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i Ministarstva privrede Republike Srbije.

Deseta po redu godišnja konferencija okupila je 150 nastavnika iz 110 srednjih škola iz 64 opštine u Srbiji.

Učesnici su imali priliku da čuju predavanja Nebojše Bjelotomića, direktora kompanije Saga doo Beograd i alumniste programa Junior Achievement, Miloša Žikića, osnivača SpiceFactory, Vladimira Vuletića, sociologa i profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, Deniza Hotija, direktora organizacije Connecting, Zorana Ilića, psihologa, Suzanu Spasić, nastavnicu Četvrte beogradske gimnazije i Miodraga Savovića iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Paralelno sa konferencijom, održana je i obuka novih 30 nastavnika za sprovođenje programa preduzetničkog obrazovanja, koji će biti u prilici da već od ove školske godine učenike prijavljuju za sva takmičenja i konkurse Dostignuća mladih.